Routebeschrijving BijDeBron / La Source

Routebeschrijving

GPS coördinaten voor navigatie systemen:

44.95708, 3.16155
N 44 57.425, E 3 9.693
N 44 57 25.5, E 3 9 41.6

Routebeschrijving via Parijs

Gewoon via Breda, Antwerpen, Gent en Lille naar Parijs rijden. Als je Parijs binnen rijdt, vlak na de tunnel van het vliegveld de meest rechter baan aanhouden en richting Bordeaux (de A-10). Steeds richting Bordeaux aanhouden. Als je buiten Parijs komt zie je daarna borden richting Orleans en Clermond-Ferrand, deze borden volgen. Je komt dan via de A-71 in Clermond-Ferrand aan. Daar dezelfde weg houden de (A-71 wordt A-75) richting Montpellier. Bij de stad St.Flour, dit is ongeveer 80 kilometer van Clermont-Ferrand, goed opletten! Je krijgt dan een toeristisch bord met het opschrift: "Viaduc de Garabit", hierna komt sortie 30, hier de snelweg verlaten. Bovenaan de afslag rechtsaf richting Faverolles (D909). Bij T-splitsing linksaf richting Faverolles. Na ongeveer 3 km. zie je het stuwmeer aan de rechterkant. De weg blijven volgen richting Faverolles.

Na de eerste brug wordt de D909 de D13, hier rechtsaf (Faverolles). Je passeert nog twee bruggen, daarna gaat de weg wat omhoog, het bos uit, na twee kilometer linksaf (er staan daar 4 paaltjes langs de weg, wit met rode band, ook goed in het donker te zien) het kan niet missen onze boerderij ligt dan aan de rechterhand, er staat een caravan bij.


Grotere kaart weergeven

Routebeschrijving via Luik

Het is een reis over de ‘route nationaal’, dat wil zeggen, over gewone wegen. Niet zoveel vierbaanswegen, soms door dorpjes, maar wel mooi om te rijden. Heel goed te doen, gewoon de route volgen en je komt er. 

Vanaf Nijmegen - richting Venlo- (ik neem zelf de Napolion route N371 of N 373 geloof ik, is wel twee baans en 80 km per uur maar altijd nog veel sneller dan over Eindhoven, altijd file! Iets voorbij Venlo kom je op Halverwege de snelweg op richting Maastricht.

Dan deze weg volgen naar Maastricht, daarna richting Luik (Liege) je rijdt dan eerst links van de rivier de Maas zorg dat je de rivier aan je rechterhand houdt. De borden trafic volgen. Op een gegeven moment krijg je het bord Marche en Famene (later korten ze dit af als Marche Fa of Fe), daar over de Maas gaan en dan steeds de linkerbaan aanhouden. Je rijdt dan door een soort tunneltjes. Aan het einde van die weg richting Marche en Famene aanhouden, je gaat dan links af over de maas, dan op die brug naar de rechter baan en gelijk rechts af. Pas hier op, dat je niet te ver door rijdt, gelijk de eerste weg over de brug rechts! 

Daarna weer Marche en Famene volgen, je gaat dan omhoog en verlaat Liege, deze weg gewoon volgen tot in Marche en Famene. 

Daarna richting Bouillon-Sedan, daar ga je de grens over, dan Charle Ville Meziéres, daarna Chalons en Champagne, vervolgens richting Troyes (als je Troyes hebt gehad ben je over de helft), bij Troyes de rondweg nemen, gelijk rechts de grote weg op  richting Auxerre(dus niet door de stad), dan Nevers en dan Moulins (tussen deze twee plaatsen licht het circuit van Frankrijk Many Cours). Bij Moulins richting Clermont-Ferrand, neem de borden met de aanduiding Clermont-Ferrand - Péage, op een gegeven moment kom je dan op de tolweg, de kosten tot aan Clermont-Ferrand zijn geloof ik 5 euro, op de tolweg richting Monpellier aanhouden (de A71 wordt dan A75). Blijven volgen tot afslag 30 Viaduc de Garabit, boven aan die afslag rechts af richting Faverolles, op de T splitsing links richting Faverolles, doorrijden tot je bij het stuwmeer komt, daar de eerste brug over richting Faverolles, dan de tweede brug over, daarna de derde kleine brug over nog steeds richting Faverolles, je rijdt dan als het ware omhoog het bos uit, boven aan die weg kom je op een kruising (te herkennen aan witte palen met rode banden) daar links af, onze boerderij zie je dan aan je rechterhand liggen, je bent dan in Pouzols. 


Grotere kaart weergeven

Pas op!

In Frankrijk je houden aan de maximale snelheid, niet drinken en achter het stuur (zelfs niet meer dan een glas wijn per dag), niet over de doorgetrokken streep rijden en altijd stoppen, dus stilstaan bij het stopbord van een voorrangsweg. Ze controleren hier streng op en buitenlanders moeten aardig in de buidel tasten bij dit soort overtredingen.  • Toevoegen aan:
Tip op Hyves

Wij geloven dat ieder mens uniek is geschapen en dat God voor ieder mens een doel heeft. Als dit doel herkend wordt en binnen bereik komt zien we vaak dat mensen gelukkig zijn.
search
Wil je je aanmelden? Dan vindt je hier alle informatie over de intake procedure.