We gaan terug naar Nederland, tenzij....

Beste mensen,

Wij hebben onze boerderij en camping in Frankrijk officieel te koop gezet. Als je de volgende link gebruikt, kun je er meer over lezen. Daarna de brochure aanklikken, dan krijg je een goed beeld van onze boerderij en ons werk. We bieden het helemaal compleet aan, met alles erop en eraan, zodat iemand meteen een doorstart zou kunnen maken. We hebben alle vergunningen en netwerkcontacten en op die manier hoeft men dus niet weer het wiel uit te vinden. Dat is een unieke kans voor mensen die hetzelfde werk willen gaan doen. Het besluit is nu genomen, na lang nadenken en overwegen hebben we de stap gezet. Dat was niet gemakkelijk, we hebben het werk hier met eigen handen opgebouwd en dan kost het moeite om het los te laten. Ik zal even kort aangeven wat de reden is van dit besluit.

Waarom terug naar Nederland?
We krijgen momenteel heel veel vragen van mensen, we hebben het net bekend gemaakt op Facebook, LinkedIN en Twitter. Veel mensen die ons goed kennen mailen op dit moment, WAAROM?
Kijk het gaat hier nog steeds erg goed. We hebben afgelopen jaar het beste financieel jaar gehad, een wachtlijst met mensen die willen komen, wat wil je nog meer?

Ja, er zijn natuurlijk een paar redenen te noemen
Marieke heeft ongeveer twee jaar geleden aangegeven dat ze in Nederland verder wil met haar leven en studie, ze studeert op dit moment al in Zwolle en woont daar bij een gastgezin! Roos moet na dit jaar nog 1 jaar, daarna wil ze verder in Nederland, Bram studeert in Clermont Ferrand psychologie, wil ook straks verder in Nederland en Jenneke's ouders worden ouder....
Onze toekomst heeft nooit voor honderd procent gelegen in Frankrijk, we hebben altijd het idee gehad dat we hier zouden blijven zolang we ervaren dat God ons hier wil gebruiken. Nu ervaren we dat er een nieuwe tijd aan lijkt te komen, daarom oriënteren we ons op mogelijkheden richting Nederland. We zijn er dus al ruim twee jaar mee bezig!

Is het vertrek 100 % zeker?
Nee, laten we duidelijk zijn, we kunnen waarschijnlijk alleen gaan als we de boerderij hier verkopen! We werken hier ook gewoon door tot het duidelijk is! Er komen op dit moment gewoon nog nieuwe jongeren voor begeleiding! We proberen hier gewoon nog goed werk te leveren en tegelijk onderzoeken we de mogelijkheden om in Nederland te kunnen starten. Natuurlijk onderzoeken we momenteel ook alternatieve mogelijkheden, we praten onder andere met een bank, misschien met investeerders en wie weet kan het ook zonder verkoop van onze boerderij. Verhuren is dan misschien een optie, we staan open voor alles. Kortom, we hebben het besluit genomen, we hebben stappen gezet, en nu gaan we kijken wat er kan.

Wat gaan we doen in Nederland?
We hebben ook nagedacht wat we in Nederland moeten gaan doen? Natuurlijk hebben we hier samen, biddend bij stilgestaan, dat past bij ons. Maar ook nadenken en hard werken, onderzoeken wat er mogelijk is, dat was vanuit hier soms niet gemakkelijk!. Jan heeft een concept gemaakt waarmee hij de boer is opgegaan. Veel gesprekken met zorgaanbieders. Dat heeft geresulteerd in een samenwerkingsvorm met Profilazorg, een christelijke zorgaanbieder en gezinshuis.com. De intentieverklaringen om samen aan het werk te gaan zijn getekend. Het was erg bemoedigend om te bemerken dat men interesse had voor dit nieuwe plan. We willen nu in Nederland onze gezinsboerderij (model wat we hier hebben) realiseren en zo mogelijk vermenigvuldigen! BijDeBron blijft bestaan, in Nederland gaat ons initiatief ook weer zo heten. We gaan waarschijnlijk in of rond de provincie Groningen verder. Daar ligt een vraag aan ons. Op dit moment zijn we druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden en een ondernemingsplan wordt voorbereid.

We houden jullie op de hoogte!
Natuurlijk is dit een razend spannende tijd voor ons, dat zullen jullie begrijpen. Misschien kennen jullie mensen die ons werk hier graag zouden willen voortzetten. Jullie kunnen ons helpen ze dan te vertellen dat onze zorgboerderij/camping te koop staat. Dat zou mooi zijn! Wij zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Vriendelijke groet, Jan en Jenneke, Bram, Roos en Marieke van Ee

Klik hier voor de advertentie die in de tv-gids van Family-7 stond.

  • Toevoegen aan:
Tip op Hyves
  • Reacties:
  • Geen reacties
  • Reageren? dat kan hier onder:


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
search