Half augustus 2002 verhuisden wij (Jan, Jenneke, Bram, Roos en Marieke van Ee) naar Frankrijk. We hebben een boerderij van bijna 300 jaar oud gekocht in Pouzols, gemeente Faverolles. Dit dorpje, wat in feite niet meer is dan een gehucht, ligt in de Cantal. De Cantal maakt deel uit van de Auvergne.

Landschappelijk gezien is de Cantal een van de fraaiste gebieden in het Centraal Massief. Ooit stond hier een grote vulkaan die door een enorme explosie verdeeld werd in meerdere vulkanen. In het landschap van de Cantal zijn hiervan nog verschillende sporen te vinden. Vulkanen, uitgestrekte velden, talloze dorpen en gehuchten, rivieren, watervallen en kastelen sieren het landschap. Hoog in de bergen staan de burons, eenvoudige huisjes waar de herders 's zomers hun kazen maken. Op de weiden grazen de roodbruine Salers-runderen. De drie grootste meren: Bort, St.Etienne-Cantales en Carabit-Granval bieden allerlei watersportmogelijkheden zoals zwemmen, waterskiën en zeilen. Hoofdstad is Aurrillac. De afstand vanaf Utrecht is 965 km.

We zitten 3 km van het dorpje Faverolles aan een groot stuwmeer bij het Viaduc de Garabit, op een hoogte van ongeveer 1000 meter.

We wonen in een authenthieke Auvergnatse boerderij.

Het woonhuis van de boerderij is verbouwd. Daarbij hebben we de boerderij zoveel mogelijk zijn oude details en sfeer laten behouden, maar we hechten toch ook wel aan wat modern comfort (sanitaire voorzieningen en keukenapparatuur).


Klik op de foto's voor een grote versie.

Kampeerboerderij La Source in de Franse Cantal, landschappelijk gezien is de Cantal een van de fraaiste gebieden in het Centraal Massief.

Familie van Ee op Kampeerboerderij La Source in de Franse Auvergne.

Het woonhuis van kampeerboerderij La Source in de Franse Cantal is verbouwd. Daarbij hebben we de boerderij zoveel mogelijk zijn oude details en sfeer laten behouden.


We proberen zo verantwoord mogelijk met de natuur om te gaan en vragen onze gasten dat zoveel mogelijk ook te doen. Groenafval verzamelen wij voor de dieren, compost gaat op de composthoop. In onze groentetuin verbouwen wij onze eigen groenten en fruit en wij maken onze eigen wijn en jam. Als we over hebben kunt u daarvan kopen; evenals eieren van onze kippen en honing van onze eigen bijen.

Als er honing geslingerd moet worden mogen gasten meekijken. Begin juli hooien we op een tamelijk ouderwetse manier en vaak vinden gasten dit leuk om eens mee te maken. Voor kinderen zijn de (jonge) dieren altijd een attractie. We hebben een pony-kar met een paard ervoor en kunnen we, als het zo uit komt, ritjes maken in de omgeving.

Als er belangstelling voor is trekken we er samen met de gasten op uit om bijzondere wandelingen in de omgeving te maken. We komen dan op plekjes die je niet zomaar ontdekt!


Klik op de foto's voor een grote versie.

Kampeerboerderij La Source: Als er honing geslingerd moet worden mogen gasten meekijken. Begin juli hooien we op een tamelijk ouderwetse manier en vaak vinden gasten dit leuk om eens mee te maken.

In onze groentetuin op kampeerboerderij La Source verbouwen wij onze eigen groenten en fruit en wij maken onze eigen wijn en jam. Als we over hebben kunt u daarvan kopen; evenals eieren van onze kippen en honing van onze eigen bijen.

Kampeerboerderij La Source: Ruime camping met kampeerwei en een prachtig authentiek huisje (gite) in de Franse Cantal, Auvergne


Naast de toeristische activiteiten begeleiden wij ook jongeren uit Nederland. In ons woonhuis vangen we gemiddeld 3 tot 5 jonge mensen op. Op de website van BijDeBron kunt u meer lezen over ons begeleidingswerk.

Ons campingreglement kunt u via de onderstaande link vinden:

U vindt ons ook op de volgende websites:

Klik hier om meer filmpjes te bekijken