Klik op de foto's voor een grote versie.

Tips en activiteiten in de omgeving van Faverolles in de Cantal, Auvergne.

De zon zien opkomen tijdens een prachtige wandeling op de Puy Mary van 1787 meter hoog in de Cantal, Auvergne.

Relaxen in de Franse zon tijdens een vakantie in de Auvergne op kampeerboerderij La Source.

Kampeerboerderij La Source kan u ook goed adviseren over prachtige wandelroutes iets verder van onze boerderij af.

Groepen kunnen op kampeerboerderij La Source slapen in tenten op de kampeerwei en als extra de multifunctionele ruimte, op onze hooizolder huren.

Natuurlijk genieten

Onze kampeerboerderij is gelegen in het departement Cantal. Liefhebbers van natuur en rust kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf de boerderij zijn de vulkanen van de Monts du Cantal te zien. Puy Mary is met zijn 1787 meter een van de hoogste bergtoppen van de Auvergne en bied je dan ook een mooi uitzicht over de gedoofde vulkanen van de Cantal.

De Cantal leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen (de lange afstandsroute komt langs ons huis) en tochtjes op de mountainbike of te paard. Rond kampeerboerderij La Source hebben we verschillende routes uitgezet.Voor de gasten op de camping of in het vakantiehuisje van kampeerboerderij La Source is er nu de mogelijkheid om eigen pony of paard mee te nemen op vakantie.

Deze streek leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen (de lange afstandsroute komt langs ons huis) en tochtjes op de mountainbike of te paard. Rond onze boerderij hebben we verschillende routes uitgezet. U kunt ook een gedetailleerde kaart kopen van dit gebied en zelf op ontdekking uit gaan.

Voor de klimmers zijn er ook genoeg mogelijkheden in de buurt van kampeerboerderij La Source in de Auvergne.Op een paar kilometer afstand van kampeerboerderij La Source bevindt zich Viaduc de Garabit met z'n enorme stuwmeer met o.a. deze prachtige hangbrug.Onze kampeerboerderij is gelegen in het departement Cantal. Liefhebbers van natuur en rust kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf de boerderij zijn de vulkanen van de Monts du Cantal te zien. We kunnen u ook goed adviseren over prachtige wandelroutes iets verder van onze boerderij af. We hebben een map met tips samengesteld, voor wandelaars, fietsers (mountainbikes), watersporters en mensen die tochtjes met de auto willen maken, waarin u leuke tochten kunt vinden en informatie over culturele zaken zoals musea, kastelen en flora en fauna. In de omgeving kunt u ook karten en survivallen.

Het Viaduc de Garabit is ontworpen door Ir. Eifel.Het stuwmeer bij kampeerboerderij La Source biedt tal van recreatieve mogelijkheden zoals: zwemmen, zeilen, waterfietsen, vissen, kanovaren.Het stuwmeer bij kampeerboerderij La Source biedt tal van recreatieve mogelijkheden zoals: zwemmen, zeilen, waterfietsen, vissen, kanovaren.Het stuwmeer bij kampeerboerderij La Source biedt tal van recreatieve mogelijkheden zoals: zwemmen, zeilen, waterfietsen, vissen, kanovaren.

Het stuwmeer bij kampeerboerderij La Source biedt tal van recreatieve mogelijkheden zoals: zwemmen, zeilen, waterfietsen, vissen, kanovaren.

Viaduc de Garabit

Op een paar kilometer afstand bevindt zich Viaduc de Garabit met z'n enorme stuwmeer. Het Viaduc de Garabit is ontworpen door Ir. Eifel. Het stuwmeer biedt tal van recreatieve mogelijkheden zoals:

  • Zwemmen
  • Zeilen
  • Waterfietsen
  • Vissen
  • Kanovaren

Aan de voet van het Viaduc is een klein, maar erg leuk zwembad met glijbaan en andere sportieve voorzieningen; leuk voor kinderen met zwemdiploma.

Op zaterdagmorgen is er in Saint Flour vlakbij kampeerboerderij La Source een bescheiden markt, waar mensen uit de omgeving hun groenten, kaas e.d. verkopen.

Saint Flour

De dichtstbijzijnde stad is Saint Flour. De stad ligt boven op een heuvel. Als je tot boven rijdt kom je aan de grote parkeerplaats. Een wandeling door het stadje levert je een paar vergezichten op. Bezienswaardig is vooral de kathedraal. Er zijn ook nog een paar kleinere musea. Op zaterdagmorgen is een bescheiden markt, waar mensen uit de omgeving hun groenten, kaas e.d. verkopen. Er zijn diverse grote supermarkten en vele souvernierswinkels.

-

Chaudes-Aigues

Chaudes-Aigues ligt wat verderop en is het laatste stadje van de zuidelijke Auvergne. Het is een kuuroord vanwege zijn warmwaterbronnen. Je kan trouwens één van deze bronnen zien op een marktplein (Place du Marché) die een watertemperatuur heeft van om en bij de 80°C. Het water wordt niet alleen gebruikt om te kuren maar ook om er woningen mee te verwarmen.

-

Le Puy en Velay

Le Puy en Velay is erg leuk om een dagtocht heen te maken. Een prachtige grote oude stad met vele culturele bezienswaardigheden en sfeer.

Een bijzonder mooi plaatsje is Salers. De huizen werden opgetrokken in de vulkanische steen en Salers heeft zijn oud karakter nog goed bewaard.

Salers

Een bijzonder mooi plaatsje is Salers. De huizen werden opgetrokken in de vulkanische steen en Salers heeft zijn oud karakter nog goed bewaard.

Prachtige bergen in de omgeving van Faverolles in de Cantal, Auvergne.

Skiën

Vanaf Pouzols is het ongeveer een uurtje rijden naar diverse interessante wintersport mogelijkheden. Er is een gebied waar alle "verwende" skiërs aan hun trekken komen en er is een mogelijkheid waar de beginner op een hele prijsvriendelijke manier de fijne kneepjes onder de knie kan krijgen. Kijk op onze wintervakantie pagina voor meer informatie.

De dichtstbijzijnde stad bij kampeerboerderij La Source is Saint Flour. De stad ligt boven op een heuvel.Op 3 Km afstand van Kampeerboerderij La Source ligt het dorpje Faverolles. Hier kunt u bij de warme bakker kruidenierswaren en natuurlijk een heerlijk stokbroodje kopen.

En verder...

Op 3 Km afstand van Pouzols ligt het dorpje Faverolles. Hier kunt u bij de warme bakker kruidenierswaren en natuurlijk een heerlijk stokbroodje kopen. Hier vindt u ook een manege waar u een paard kunt huren en de prachtige omgeving zo kunt verkennen.

- -